Кошаркарски Клуб Младост -Битола - Македонија
Republic of Macedonia
Мениfacebook


Новости:

Select Language:

 

Добредојдовте во веб страницата на Кошаркарскиот Клуб Младост во Битола од Македонија. Тука ги има сите информации за Кошаркарскиот Клуб МЛАДОСТ.

  • slideshow 1
  • slideshow 2
  • slideshow 3
  • slideshow 4
  • slideshow 5
slideshow 11 slideshow 22 slideshow 33 slideshow 44 slideshow 55
full screen slider by WOWSlider.com v5.6

Историјата на Клубот ...
Името од нашиот кошаркарски клуб е KK “Mladost”- Bitola , Macedonia . Клубот е пронајден во 1997. За време на периодот од  13 години во клубот имаше 150 млади играчи-машки и женски (помеѓу 7-18 години). Секоја година, машките тимови се одвиваа во првенствата на нашата држава редовно.
Подоцна во 2001 , иста така и женскиот тим се одвиваше во првенствата. Читај Повеќе..
Наша Цел ...
Нашата желба и цел и понатаму останува иста а тоа е вклучување на што повеќе млади личности во својот тренажен процес и оттргнувајќи ги од пороците на денешното време и преку убавините на кошаркарскиот спорт да ги развие во здрави личности и карактери, а на оние најталентираните да им овозможи максимални услови за работа и развој на својот талент и можности.
Уште Нешто ..

Клубот започна со 30 дечиња во една спортска сала, а денес имаме околу 350 дечиња во три сали. Сите тренираат и сите се вклучени во систем на натпреварување. Се работи под стручен надзор на тројца тренери, а се надеваме дека набрзо ќе се вклучат уште повеќе. А се надеваме на уште повеќе дечиња заљубени во кошарката.
Крајот е некаде таму, во секое училиште, во секоја спортска сала што повеќе млади кошаркари, рекреативци, професионални селекции, репрезентации...
Не е баш лесно, тешки услови за работа, тренирање, но ние и понатаму остануваме на нашиот здружен пат:
Да ги оттргнеме младите од улицата, да ги внесеме во салите, да ги натераме да се заљубат во спортот , да ги развиеме во здрави личности и карактери, да го развиеме нивниот талент...

Разгледајте некои од играчите :

женски 1998
Женски Шампионки 1997-1998-1999-Ѓорги Сугарев-Имиња:
Горен ред од лево кон десно: Маријана Николовска, Евгенија Христовска, Елена Цветановска,
Мартина Јошевска, Теодора Миленковска,
Седат: Рахела Марковска,Сара Спировска,Сара Стојановска,Димитра Јовановска, Христина Српчанска
Шампиони На Македонија 2009/10 Девојчиња '98
Шампиони На Македонија 2010/11 Девојчиња '97
Шампиони На Турнирот "Issoire-France 2011"
машки 1998
2 група -Машки 1998-1999- Ѓорги Сугарев-Имиња:
Горен ред од лево кон десно:Никола Поповски,Иван Лазаревски,Боријан Коруновски,Борис Поповски,Стефан Бејковски
Гаврил Трајковски
Среден Ред: Стефан Костов,Антонио Наумовски,Кирил Поповски,Јове Јончевски,Горазт Стојанов,Дарко Лековски
Седат:Томислав Стојчевски,Филип Јошевски,Адам Лозановски,Стефан Силјановски,Ивица Богоевски,Стефан Трајковски,
Благојче Јанакиевски

Женски 1 група - 1998-1999- Ѓорги Сугарев - Имиња:
Горен ред  од лево кон десно: Елена Стефановска,  Андријана  Лутовска, Нина Атанасовска, Марија Кузмановска, Ивана Печипајковска, Стефанија Митревска, Искра Талевска
Седат:  Симона Димовска, Андреа Стојковска, Марија  Михајловска, Ивана Тасева, Ана Балтова,
Сања Лазаревска.


Машки 1996-1997-Ѓорги Сугарев- Имиња:
Горен ред лево: Валентино  Неделковски, Христијан Спировски, Суад  Алиловски,
Филип  Илиоски,  Атанас Чулаковски,
Седат:  Леонард  Марох,  Томче Сарџовски, Емир Алиловски,  Мартин Соколовски,  Стефан Чулаковски,  Дарко Соколовски


2 Група -Даме Груев-2000-... Имиња:
Горен ред лево: Јана Ѓоргиевска,  Стефан Ивановски, Михаил Христовски, Михаил Најдовски, Филип Ивановски, Иван Рамов, Константин Ѓоргиевски, Стефанија Борисовска
Седат: Стефан Вељановски, Никола Бакулевски, Михаил Ивановски, Петар Талевски, Димитри Блажевски, Дамјан Јовески, Мила Ивановска, Михајло Стојановск
и

2 Женска Група - Ѓорги Сугарев -1999-2000- Имиња:
Горен ред лево: Анастасија Велјановска,  Ана Огненовска, Наталија Костовска, Елена Лозановска, Марија Крстевска, Наталија Тасевска.
Среден ред: Христина Бундалева, Антонија Бучуковска, Марија Галевска, Ивана Ристевска,
Георгина Богоевска.
Седат: Ангела Димковска, Јасна Талевска, Марта Ристевска, Лидија Симјановска, Симона Ѓоревска, Теодора Пецаковска, Ангела Митровска.


5 и 4 Група - 2000-....-Ѓорги Сугарев-Имиња:
Горен ред лево:Давид Мицевски, Иле Атанасов, Даниел Димитриевски, Петар Гачевски, Илче Дојчиновски, Агон Али, Никола Гачевски Михаил Истилјанов, Филип Цветковски, Димитар Стефановски, Андреј Мицков, Петар Гушевски.
Среден ред: Јован Сазданов, Никола Прчков, Андреј Прчков, Никола Атанасовски, Дамјан Везенковски, Петар  Атанасовски, Иван Карабеговиќ, Христијан Делов, Бојан Петровски, Михаило Георгиевски, Леон Асим,  
Седат: Димитра Николова, Дарко Коруновски, Дамјан Стојчев, Андреј Питошка, Христо Николов, Илија Митревски, Каловски  Петар, Лазар  Вангелов, Нино Пендаровски, Гиновски Петар .
Клечат: Борис Гушевски, Тамара Делева, Симона Илиева , Андреа Настевска, Рената  Спирковска, Петрова Ангела, Богеска Маја, Сотировска Сара, Николај Каровски.


1 Група - 1999-2000 - Даме Груев- Имиња:
Горен ред лево: Антонио Николовски, Филип Ковачевски, Филип Неделковски, Антонио Трајковски, Филип Дамев, Александар Чона, Теодор Јовановски,
Среден ред: Ана Марија Алачковска, Сара Талевска, Михаела Талевска, Христијан Ралевски,
Габриела Алачковска
Седат: Даниел Велковски, Давор Чавкоски, Бојан Грујовски, Бојан Гулевски, Павел Соколовски, Димитар Јадровски


1 Група - 1999-2000- Павел Шатев- Имиња:
Горен ред лево:Христина Павловска, Елена Талевска, Ѓорѓи Секуловски, Цветанчо Талевски, Христијан Митревски,
Викторија Андреевска, Томислав Груевски, Давид Гашовски, Анета Крстевска, Ана Јовчевска,
Среден ред:  Наталија Паскова, Димитар Атанасовски,  Јована Кулевска,Антонио Пецаковски,
Филип Сомоски,
Николина Васиќ, Александар Лавуровски, Елена Луоска, Чона Емилија,
Седат: Евгенија Јовановска, Дарко Атанасовски, Роберто Дабевски, Александар Јадровски,Искра Стојкова,
Мартина Андреевска, Емилио Бошевски, Стефанија Јакчулевска,  Лео Бошевски.
 
3 Група - Даме Груев - 2000-2001- Имиња:
Горен ред лево: Ѓорги Костов, Ева Диманоска, Емилио Даниловски, Дарко Димовски, Андреј Грујовски, Иван Видановски, Дејан Видановски, Давид Јанковски, Христијан Петрески,
Иво Ивановски.
Долен ред: Ален Војводиќ, Христина Николовска, Јасмина Мурговска, Леонардо Џунковски, Андреј Велјановски, Филип Николовски, Љубиша Поповски, Илијан Блажевски, Константин Лозановски, Димитар Лозановски, Јован Трајковски.


2 Група - Павел Шатев - 2000- Имиња:
Горен ред лево:Марија  Исковска, Димитар Исковски, Стефан Божиновски,  Христијан Горков, Владимир Гаревски,
Ана Митревска, Ана Кајгана, Сара  Поповска, Миа Анастасова, Наталија Чона, Марко Силјановски.,
Среден ред: Христијан Димитровски, Марија Трајковска, Христијан Тасевски, Теодор Цветковски,  Игор Велчевски,
Тамара Костова, Андреа Јанкуловска,  Кристијана Николова, Андреа Петковска, Анастасија Трајковска,
Седат: Ѓорѓи јовчевски, Дарко Петровски, Александар Димитровски, Шундовски  Никола, Васили Џима, Илина Кулевска, Ана Миленковска, Анастасија Исковска, Елена Чона
.

3 Група - 2000- Ѓорги Сугарев - Имиња:
Горен ред од лево кон десно: Стефан Узуновски, Стефан Лазаревски,  Ули Бајрами, Филип Коруновски, Методиј Топчиовски, Симеон Спировски, Кристијан Ристевски, Мартин Спирковски,  Христијан Петров.
Среден ред. Константин Христовски, Никола Манојловски, Андреј Ристевски, Христијан Рахманов, Дарко Мишачковски, Стефан Илиевски, Михаил  Михајловски,  Симон Грашиновски.
Седат:  Дарко Трајковски, Виктор Ташовски, Илија Илиевски, Трајче Миленковски, Марко Костовски, Стефан Ставревски, Бојан Ѓоревски, Филип Марковски.

kfm

euro bus

orbis

aries

lingua

Logo-KUS

Copyright © 2006-2013 KK Mladost - Bitola Designer : Darko Lekovski